Sport i kultura fizyczna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia Czacz
(1)
Autor
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (nauki kultury fizycznej)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
18+
(1)
Dorośli
(1)
Temat
Dietetyka
(1)
Sport
(1)
Suplementy diety
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(386)
Socjologia i społeczeństwo
(136)
Medycyna i zdrowie
(80)
Psychologia
(78)
Edukacja i pedagogika
(76)
Sport i kultura fizyczna
(1)
Religia i duchowość
(71)
Biologia
(65)
Kultura i sztuka
(65)
Podróże i turystyka
(65)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(46)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(43)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(42)
Rozwój osobisty
(37)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(33)
Etnologia i antropologia kulturowa
(32)
Geografia i nauki o Ziemi
(28)
Hobby i czas wolny
(26)
Literaturoznawstwo
(25)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(24)
Kulinaria
(19)
Kultura fizyczna i sport
(17)
Styl życia, moda i uroda
(17)
Ochrona środowiska
(16)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(14)
Językoznawstwo
(12)
Dom i ogród
(8)
Filozofia i etyka
(8)
Archeologia
(5)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(5)
Chemia
(5)
Fizyka i astronomia
(5)
Inżynieria i technika
(5)
Rolnictwo i leśnictwo
(5)
Architektura i budownictwo
(4)
Media i komunikacja społeczna
(4)
Nauka i badania
(4)
Transport i logistyka
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Informatyka i technologie informacyjne
(2)
Praca, kariera, pieniądze
(2)
Styl życia, moda, uroda
(2)
Geografia
(1)
Kryptozoologia
(1)
Kuchnia i gotowanie
(1)
Leśnictwo
(1)
Literaturoznawstwo i krytyka literacka
(1)
Polska
(1)
Publicystyka
(1)
Religia
(1)
Sztuki plastyczne
(1)
Słowianie
(1)
Władcy
(1)
Zdrowie i uroda
(1)
Zoologia
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dietetyka sportowa to dziedzina, która szybko się rozwija, a wiedza na jej temat powinna być stale aktualizowana. W książce autorstwa Justyny Mizery i Krzysztofa Mizery zamieszczono najnowsze informacje dotyczące węglowodanów, białek, tłuszczów, płynów oraz suplementów. Wszystko to wsparte jest sporą dawką wiadomości o fizjologii sportu, niezbędnych do zrozumienia wielu zjawisk związanych z trawieniem, przyswajaniem składników i działaniem poszczególnych diet. Pozycja ta - na podstawie nowych badań naukowych i wieloletniego doświadczenia autorów w pracy ze sportowcami - obala także wiele mitów krążących wśród osób podejmujących aktywność fizyczną (np. ten, że laktoza powoduje skok cukru we krwi). Dietetyka sportowa stanowi solidne połączenie teorii z praktyką. Zawiera mnóstwo użytecznych, popartych wiedzą i doświadczeniem wskazówek, które czytelnik będzie mógł wykorzystać. Autorzy książki to cenieni i znani m.in. z programów TVN, TVP oraz Polsat News polscy specjaliści, pracujący z czołowymi sportowcami różnych dyscyplin. Od 2008 roku pomagają w przygotowaniach olimpijczykom, ponad 30 medalistom mistrzostw świata i Europy, a także osobom amatorsko uprawiającym sport, dzieciom i osobom otyłym. Przez te lata skomponowali ponad 1000 unikatowych diet. Książka jest doskonałą pozycją dla każdego, kto interesuje się dietetyką w aktywności fizycznej i zdrowym żywieniem z praktycznego punktu widzenia. Jej niewątpliwą zaletę stanowi fakt, że ważne i nie zawsze proste kwestie opisywane są w sposób przystępny dla każdego. Polecamy ją dietetykom, studentom, sportowcom, trenerom, fizjoterapeutom oraz pasjonatom, zarówno tym początkującym, jak i zaawansowanym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Czacz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 796/799 [lok. Czacz wypożyczalnia] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej